Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Dragomér Mónika beszámolója

 

Dragomér Mónika: Írországi élménybeszámoló

A tanulmányút adatai:

Cím: English Language Training and Irish Culture

Hely: Cork, Írország

Időpont: 2017. 07.10. – 2017.07.21.

Munkanyelv: angol

Az idei nyári írországi szakmai továbbképzés kapcsán rengeteg pozitívum jut eszembe. Elsősorban az ott tartózkodás alatt tapasztalt emberség, segítőkészség, vendégszeretet újbóli megtapasztalása, a kirándulások és látnivalók, a szakmai továbbképzés mind értékes és maradandó élményt jelentenek a számomra.

A szakmai munka során új és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem és nagyon sok új információhoz jutottam. A kurzus fő témája az Ír kultúra megismerése és megtapasztalása volt, továbbá az angol nyelvtanítás aktuális módszereinek áttekintése.

 A tanfolyam során alkalmam nyílt a meglevő tudásom frissítésére és kibővítésére, a program tartalmazott előadásokat, kulturális programokat és műhelygyakorlatokat, amelyeket hasznosnak és a jövőben gyakorlatba ültethetőnek találtam. Ott tartózkodásom alatt alkalmam nyílt a város felfedezésére, kultúrájának megismerésére, valamint a környék és a környező helységek nevezetességeinek felkeresésére.

Az ír kultúra, zene –és gasztronómiával való találkozás szintén maradandó élményeim közé tartoznak.

Részt vettem egy, az iskola által szervezett kiránduláson, érdekes és tanulságos tapasztalatokkal gazdagodtam.

A tanulmányút befejezése óta, az ott szerzett tapasztalatokat a saját munkám során gyakorlatba tudtam ültetni, kipróbáltam az ott megszerzett ismereteket.

A tanfolyam ideje alatt megismerkedtem az Európai Unió területéről, más országokból jövő kollégákkal, akikkel tapasztalatainkról beszélgettünk. A tanfolyam során létrehozott közösségi médiaoldalon tartjuk a kapcsolatot és a lengyel kollégákkal az esetleges testvériskolai kapcsolatok kialakítását tervezzük.

 Mindent egybe vetve, megállapítható, hogy a célnyelvi országokba történő szakmai tanulmányutak gyakorlati haszna nagy és a tanároknak lehetőséget ad a szakmai tovább képzésen túl a kulturális értékek felfedezésére, és a mindennapi élet megtapasztalásával, valós és hiteles ismeret átadás megvalósítására.