Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Projektnap 2024

 

A Projektnap keretében a 9.Kny évfolyam diákjai Nyelvparádén vettek rész, ahol országismereti kvízfeladatok, játékos szótanulás, interaktív feladatok színesítették a nyelvi órákat. Gimnáziumunk profiljához igazodva idén is felsorakozott az összes idegen nyelv - angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, japán és kínai - változatos programot kínálva a másodnyelv-választás előtt álló diákok számára.

A 9. évfolyam diákjai a napi program első felében egy nagyon hasznos és érdekes előadáson vettek részt, a biztonságos internetes vásárlás témakörében. Az előadás, melyet Siklósi Máté a PSZÁF egykori fogyasztóvédelmi igazgatója tartott, bemutatta milyen veszélyeket rejthet az interneten keresztül történő rendelés. A prezentációt követően a diákok egy tesztet töltöttek ki az elhangzottakkal kapcsolatban, és a legügyesebb diákok értékes nyereményekkel gazdagodtak. Ezt követően az osztályok, fakultatív programokon vettek részt, külső helyszíneken.

A 10. évfolyamnak a jövő évi emelt szintű órákról tartottak tájékoztatót tanáraink. Mivel idén áprilisban tizedikes diákjainknak dönteni kell, élnek-e ezzel a lehetőséggel, fontos volt, hogy információkat kapjanak arról, miért jó emelt szintű órákra járni, mit fognak tanulni, mennyi plusz terhet jelent ez majd számukra. A négy óra során magyarból, matematikából, történelemből és természettudományból kaptak egy kis ízelítőt.

11. évfolyamunknak pályaválasztási napot tartottunk. Urbán Viktória pályaválasztási tanácsadó, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa hiteles, érthető és jól követhető tájékoztatást nyújtott a továbbtanulási lehetőségekről, a mérlegelendő szempontokról,  pontszámításról, valamint a felvi.hu felületének használatáról.
35 visszatérő volt diákunk kötetlen hangulatú továbbtanulási börzén beszélgetett az egyetemi szakjaikról érdeklődő tanulóinkkal Jogtudomány, Államigazgatás, Politológia, Gazdaságtudomány, Bölcsészettudomány, Mérnökképzés és Egészségmegőrzés szakterületekről.

Öregdiákjainkat példaképekként is bemutattuk a mostani ifjúságnak.
Yfanditis Haralabosz Márk "Kalandjaim a vizuális effektek világában a Star Warstól a mesterséges intelligenciáig" című, cseppet sem szokványos óráján lebilincselő filmes pályájába csöppentünk, míg Eperjesi-Kovács Ádám "Lámpaláz-menedzsment" elnevezésű szemináriumán a tanulók korszerű, szórakoztató, interaktív és professzionális gyorstalpaló képzést kaptak prezentációs készségeik fejlesztésére, melyből mind a gimnáziumi, mint a későbbi egyetemi éveik alatt sokat kamatoztathatnak.

A 12. évfolyam első programja egy informatív előadás volt a magyarországi rendszerváltozásról, melyet Dr. Kajdi József, az egykori Antall- és Boross-kormány Miniszterelnöki Hivatalának vezetője tartott. A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták az előadót, aki személyes élményeivel színezve adott hű korképet az akkori eseményekről.

A második program két műveltségi feladatsor kitöltése volt, hiszen az idei évtől már ilyen elemet is tartogat a magyar érettségi. A diákok lemérhették tudásukat, ismerkedhettek a témakörökkel, és praktikus tanácsokat is kaptak a felkészüléshez.