Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Erasmus diákcserék angol munkanyelven 2023 őszén

 

A 2023/2024. tanévre minden eddiginél több Erasmus+ diákcserét tervezünk, hogy minél több tanulónk számára biztosíthassuk a programban való részvételt.

2023. november 6-10. között Horváth Dániel tanár úr vezetésével egy tízfős delegáció utazott a Belgiumban található Waregem városába. Az itteni Sint Paulusschool iskolával már hosszú évek óta van partnerkapcsolata iskolánknak. Ez alkalommal tanulóink a fenntarthatóság és a digitális kompetenciafejlesztés jegyében végeztek projektfeladatokat angol nyelven. A komoly témák mellett volt idő városnézésre is, így megismerkedhettek Flandria legszebb városainak, Gent és Brugge nevezetességeivel is, valamint ellátogattak Brüsszelbe is. A belga cserediákokat 2024 márciusában fogadjuk iskolánkban.

A következő diákcserére egy iskolánk számára új helyszínen, a németországi Bréma közelében található Achim településen került sor. A helyi Gymnasium am Markt (röviden GamMa) intézménnyel történt előzetes megállapodás alapján öt tanulónk Somlyai Gabriella tanárnő kíséretében hat napot töltött Németországban 2023. november 12. és 17. között. Az angol munkanyelvű projekt keretében a résztvevők különböző média technikákkal ismerkedtek meg, valamint különböző művészeti ágakban próbálhatták ki tehetségüket. Mindezen témák mellett lehetőségük adódott arra is, hogy iskolánk jó gyakorlatait és hagyományait is bemutathassuk. Ezen időszakban nem csupán magyar és német részvevői voltak a programnak, hanem dán, holland, olasz és spanyol nemzetiségű tanulókkal is találkozhattak a Xántusosok. Tanulóink a külföldön töltött napokon kirándulásokon is jártak, melyek során a projekthét témájához kötődő helyszíneket fedezhették fel Bréma, Hannover és Hamburg városában. Bízunk benne, hogy ez az új partneri kapcsolat is sokáig fog fennmaradni és izgatottan várjuk a német cserediákok magyarországi látogatását.

Iskolánk elkötelezett a diákcsere programok iránt, ezért már az előkészítés utolsó fázisában van egy olaszországi, új partnerség keretében megvalósuló diákcsere, valamint előkészítő látogatásokon veszünk részt egy dániai és a görögországi Kréta szigetén található iskolában az együttműködés kialakítására tett első lépésként.