Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Gregg Sotiropoulos motivációs előadása a Xántusban diákoknak és tanároknak

 

2023. november 22-én Gregg Sotiropoulost egyetemi adjunktust, az MM Publications oktatási tanácsadóját, motivációs trénerét láttuk vendégül. A görög gyökerekkel rendelkező Gregg, az USA-ban született, nevelkedett, New York-ból érkezett hozzánk, angol anyanyelvi beszélőként lendületes előadásmódjával és professzionális motivációs eszköztárával sikeresen feloldotta a diákok kezdeti tartózkodó hozzáállását.

Gregg egy rendkívül energikus előadást tartott,  kifejezetten a kamaszok nyelvén, sok-sok inspiráló tanáccsal az önbizalomépítésre és az angol nyelv elsajátításának jelentőségére fókuszálva.

Az angol munkaközösség tagjainak reflexióiból a következőket emelném ki.

Az előadó meglepő, a magyar iskolai kultúrában szokatlan, de nagyon megszívlelendő gondolatokat ébresztett, amelyek közül a kudarcok hasznosságára, valamint az önmagunk megismerésén alapuló tiszteletére vonatkozó üzenete nagy hatással volt a hallgatóságra, diákokra és tanárokra egyaránt.

Gregg előadása azokra az értékekre mutatott rá, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott személyiségfejlődés és önismeret szempontjából is kulcsfontosságúak. Finom iróniával szemléltette a technológia vívmányainak túlzott használatát és merőben új szemszögből láttatta a kudarcok és hibák szerepét életünkben, elrugaszkodva  berögzült normáktól, sztereotípiáktól, társadalmi konvencióktól.

Az elődás által nyújtott lendület a programot követő nyelvórákon is megmaradt, a csoportok tartalmas eszmecserét folytattak friss élményükről célnyelvükön, szaktanáraikkal, csoporttársaikkal.

Véleményünk szerint szükség van  ilyenfajta személyiségfejlesztésre a diákság életében, ezért az angol munkaközösség tervei között szerepel, hogy a jövőben is vendégül látjuk.

 

Lakiné Tóth Gabriella

Angol nyelvi munkaközösség-vezető