Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

45. Festival d’italiano

 

45. Festival d’italiano

 

 

Aki valaha Magyarországon olasznyelv-tanulásra adta a fejét, annak régóta ismerősen hangzik a Festival d’Italiano fogalma. Mégis sokan vannak, akik most találkoznak először ezzel az eseménnyel, ezért pár szót illik erről az egyedülálló hagyományról ejteni.

45 éve immár, hogy az olaszt tanuló középiskolás diákok minden nyelvi szinten összemérhetik tudásukat és kreativitásukat különböző versenyszámokban: pl. műfordítás, újságírás, vers- és prózamondás, élőbeszéd, egyéni és csoportos ének, országismereti vetélkedő stb.  A verseny célja nemcsak az olasz nyelvtanulásra való buzdítás, hanem az is, hogy bebizonyítsuk, hogy a tanulás is alkalmas lehet a  „dolce vita” – életérzés közvetítésére.

2023. március 31-április 1 között végre ismét megrendezésre került a Fesztivál két év szünet után, ami sajnos a Covid miatt nem tette lehetővé a megrendezést.

Az idei évben a II.Rákóczi Ferenc technikum az Olasz Intézettel és a Studio Italia közreműködésével vállalta a szervezés nehéz feladatát.

Az ország 63 iskolájából rengeteg diák és persze az őket felkészítő tanárok, az egyetemek képviselői, a kerület képviseletében a polgármester, különböző, az eseményt támogató szervezetek képviselői mind ott voltak a helyszíneken.

Ünnepélyes megnyitó után elkezdődtek a versenyek, két napon át egymást követték a színvonalas produkciók, izgalmas versengések.

Iskolánk minden évben szuper kis csapattal vett részt ezen az eseményen, így volt ez most is!

Több első helyezést szereztünk : ELTE fordítás pályázat, egyéni zene, csoportos zene, élőbeszéd, szituációs játék, ezenkívül dicséreteket, okleveleket is kaptunk.

Örülünk, hogy megtartva a Xántus hagyományokat diákjaink sikeresen szerepeltek és reméljük minden résztvevőnek maradandó élményt nyújtott ez a két nap és mindenkit tovább motivál az olasz nyelv tanulásában is.

Természetesen minden résztvevőnek gratulálunk !

Eredményeink:

ELTE versfordítási pályázat  1.hely Kiss Bence 11/D osztály

ELTE prózafordítási pályázat dicséret, oklevél  Kiss Bence  11/ osztály

Könnyűzene egyéni ének kategória  1. hely  Varga Koppány 11/ osztály

Élőbeszéd kategória 2. hely  Kiss Bence 11/ D osztály

Élőbeszéd kategória  1. hely  Dienes Donát 12. évf.

Élőbeszéd kategória 3.hely  Vonnák Ádám 12/ évf.

Szituációs játék  1.hely 9/ D osztály csapata

Csoportos könnyűzenei kategória  kiemelt 1. hely Barát Bence, Mayer Szonja, Balogh Enikő