Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Részvétel a Modell ENSZ rendezvényen (KarMUN)

 

2023. március 8-11 között került megrendezésre a KarMUN (Karinthy Model United Nations) nemzetközi diákkonferencia, melyen 13 Xántusos diák vett részt.

A Modell ENSZ rendezvény olyan fórumot teremt a diákok számára, ahol gondolatokat cserélhetnek  aktuális nemzetközi kérdésekről, kultúráról és oktatásról, miközben elsajátíthatják a diplomácia alapjait és fejleszthetik vitakultúrájukat angol nyelven.

A konferencia megnyitójára ezúttal a Parlament impozáns épületében került sor, majd a további napokon az eseményt szervező Karinthy Frigyes Gimnázium biztosította a „delegációk” számára a helyszínt és a programot.

A konferencián az egyik legnagyobb kihívás, hogy a diákoknak nem saját országuk, hanem egy másik ország álláspontját, érvrendszerét kell képviselni. A résztvevők egy-egy határozati javaslatot dolgoznak ki, majd adnak elő a delegáltaknak az előre megadott témakörökben, megoldást keresve a felvetett problémákra.

A nemzetközi rendezvény kiválóan fejleszti a kommunikációs, nyilvános beszéd és vezetői képességeket, támogatja a csapatmunkát és a kreativitást, ugyanakkor remek nyelvgyakorlat is.

A Xántus János Gimnázium először kapott meghívást és vett részt ezen a rendezvényen. Diákjaink nagyszerűen helyt álltak és segítették delegációjuk munkáját.

A résztvevők névsora: Babos Csenge, Bánsági Balázs, Csanak Máté, Dallos Laura, Horváth Ákos, Keczéry Orsolya, Knaver Kamilla, Lévay Zétény, Marton Tamás, Migend Kamilla, Skuta Maja, Varga Ákos, Váczi Kitti.

Linkek a rendezvényről:

Opening Ceremony: https://www.youtube.com/watch?v=rAdY8B64zQc

Day 1: https://www.youtube.com/watch?v=fHgdLG3OqnE

Day 2: https://www.youtube.com/watch?v=C7e33QsfVv8

Day 3: https://www.youtube.com/watch?v=HIgRQVdN6t0