Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

IPSC (International Public Speaking Competition)

Horváth Viktória 9.A osztályos tanulónk képviselheti Magyarországot és iskolánkat az IPSC londoni döntőjében!

 

Március 23-án rendezte meg az ESU (English Speaking Union) magyarországi tagozata az IPSC országos döntőjét, melyhez a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnázium és Kollégium biztosította a helyszínt. A versenyt Matthew Kirlew - az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének első titkára - nyitotta meg.

You don't get a second chance to make a first impression!

A versenyben a résztvevőknek öt perces beszédet kellett előadniuk a témában. 

Először a középdöntőkre került sor, ahonnan összesen hat versenyző jutott a döntőbe. Nem volt könnyű dolga Vikinek a döntőben, hiszen az itt elhangzott beszédek mindegyike kiemelkedő angol nyelvtudású versenyzők előadásában hangzott el, ráadásul a beszédek témájukban, szerkesztettségükben és az előadásmódjukban is nagyon eltérőnek bizonyultak: volt aki a tudományos megközelítést választotta, volt aki gyakorlati tippeket adott LinkedIn profilunk elkészítéséhez és olyan is akadt, aki a majonéz, vagy az autógyártás felől közelített. Viki a szívéből és lelkéből adott a közönségnek egy darabot, ami nagyszerű színpadi jelenléttel társulva meghozta a sikert.

A négytagú zsűri úgy döntött, hogy idén Horváth Viktória szíve és lelke a legalkalmasabb arra, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi szónokverseny londoni döntőjében, ahol 50 különböző országból származó, 16 és 20 év közötti fiatallal száll ringbe a dicsőségért.

Dear Viki, You definitely get a second chance! This time there is a do-over since you have a unique cheat code built in your heart! (SoG)

Az IPSC döntője után a fiatal előadók kaptak lehetőséget szárnyaik próbálgatására. Ők három perces beszédet készítettek a témában és kvázi tét nélkül - gyakorlásként - előadták azt a közönségnek. Ardó Maja iskolánk 9.A osztályos tanulója is kipróbálta magát a szónoki szerepben és a sok pozitív visszajelzés (remélhetőleg) megerősítette benne a vágyat, hogy jövőre az igazi versenyben is megméresse tudását.

A versenyről részletesebben itt tájékozódhatnak (angol nyelven): https://singlish.hu/final-ipsc-hungary-2018-2-3-2-2-2/

Őszintén gratulálunk mindkét diákunkak a nagyszerű teljesítményhez!