Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Kultúrák dialógusa - orosz kulturális verseny

 

2022. december 15-én iskolánk adott otthont az Orosz Kulturális Központ kezdeményezésére és koordinálásában megrendezett Kultúrák Dialógusa versenynek.

A rendezvényen az Orosz Föderáció budapesti Iskolája, és Gimnáziumunk 5-5 fős csapatai versenyeztek egymással, megmérve tudásukat a történelem, kultúra, gasztronómia, nép- és könnyűzene műfajaiban. A két csapatnak egymás országainak előbb felsorolt területein kellett bizonyítaniuk tudásukat, hozzáértésüket, kreativitásukat, összehangolt csapatmunka formájában.

A verseny remek lehetőséget adott a lelkes nézőközönség számára is, melynek tagjai között iskolánk és az orosz iskola diákjai ültek, hogy közösen, csapataik és az ellenfél csapatának is szurkolva kapjanak betekintést a két ország kimeríthetetlen kulturális hagyományaiba.

A diákok magyarul és oroszul lelkesítették a csapatokat, a verseny igazán jó hangulatban zajlott le. A végeredmény szoros volt, néhány ponttal az orosz iskola csapatának győzelmét hozta, de ez cseppet sem szomorította el versenyzőinket, mert a felkészülés és a rendezvény tudás és tapasztalatok megszerzését, valamint a két iskola diáksága közötti kapcsolatok elmélyülését jelentette számukra. 

Értékes jutalmakat vehettek át az Orosz Kulturális Központ részéről, többek között egy féléves, ingyenes nyelvtanfolyamon való nyelvtanulás lehetőségét.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani iskolavezetésünknek a rendezvény kimagaslóan színvonalas lebonyolításának biztosításáért, valamint Viczai Natália és Dora János kollégáknak, a 11-12. évfolyamos versenyzők és résztvevők magas szintű felkészítésében nyújtott munkájukért, lelkesítő támogatásukért!          

A rendezvény hangulatáról a Budapesti Orosz Kulturális Központ az alábbi színes videót készítette és osztotta meg: https://www.facebook.com/watch/?v=1287571175134587