Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Fenntarthatóság a Xántusban

 

Két éve kerül megrendezésre a Youth and Students for Peace szervezet ún. Peace Designer szemináriuma, mely az ENSZ nemzetközi versenysorozatának magyarországi megrendezése. Diákjaink mindkét évben több csapattal indultak az angol nyelvű projektmunkán, melynek során hónapokon keresztül angol nyelven zajlik a munka, mentorok segítségével. Az idei lehetőséget már kihirdettük, a program a második félévben indul. Minden érdeklődőt bíztatunk a csatlakozásra, hiszen amellett, hogy a résztvevők jó ügyekért munkálkodnak, még közösségi szolgálati órákat is szereznek.

Novemberben abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy iskolánk adhatott otthont a Belügyminisztérium szervezésében létrejött nemzetközi konferenciának fenntartható oktatás témakörében. Gyakorlott pepitásaink ezúttal is kifinomultan, magas idegennyelv tudással fogadták a vendégeket.

Decemberben a 11.E osztály hattagú csapata vett részt a JAM & EY GDS HUNGARY Innovation Challenge c. angol nyelvű fenntarthatósági versenyén. Az első napon az EY lengyelországi klímaszakértői tartottak online előadást, majd elhangzott az a kihívás, amelyre megoldást kellett a csapatoknak találniuk. Kérdéseket az előadás alatt chat-ben lehetett a szakértőknek feltenni. A második, ún. Innovációs napon mérték össze a tudásukat a 6-8 fős diákcsapatok. Az előző napon megtudott kihívásra kellett megoldást javasolniuk, melyhez a nap során szakemberek segítették formálni, tökéletesíteni az ötleteket. A diákok megismerkedhettek egy projekt megvalósításának komplex menetével, az ötlettől a pénzügyi terven át a teljes megvalósíthatósági tervig. Délután az ötleteket prezentáció formájában neves szakemberekből álló zsűri előtt adták elő a csapatok angol nyelven, amely után a zsűri kérdéseket is feltett a versenyzőknek. Legnagyobb örömünkre a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium csapata elnyerte a Leginnovatívabb Ötlet díját. A csapat résztvevői: Babos Csenge, Bailey Kámea, Farkas Júlia, Horváth Ákos, Lévay Zétény, és Migend Kamilla. Szeretettel gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

A fenntarthatóság fontos szempontjairól kollégáink látványos faliújságot is készítettek.