Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Dwindling Resources - Growing Challenges 2012-2014

 

Kedves Látogatóink!

Örömmel üdvözlünk mindenkit iskolánk 2012-2014-es, most záruló, Comenius programjának bemutató oldalain!

A projekt a ’Dwindling Resources – Growing Challenges’ – azaz „Fogyatkozó Erőforrások - Növekvő Kihívások” címet viselte és 9 ország - Németország, Belgium, Anglia, Skócia, Lengyelország, Norvégia, Izland, Észtország és iskolánk – egy-egy oktatási intézményének közös munkáját fogta össze. A projekt munkanyelve az angol nyelv volt.

Projektünk a fogyatkozó erőforrások és növekvő kihívások tekintetében a víz, a talajminőség és a szerves eredetű energiahordozók köré csoportosítható problémákat igyekezett körüljárni és megközelíthetővé, feldolgozhatóvá tenni az egész kontinenst érintő szempontokból is. A kijelölt projektfeladatok során előkerültek az egyes országok vízkészleteinek problémái, mint az élethez szükséges ivóvíz biztosítása, az ásványvizek jelentősége és fajtái, a folyók, kikötők és hidak, mint közlekedési útvonalak szerepe, az áradások és szárazság okai és a folyóvíz, mint biológiai élettér fontossága.

Mindezeken kívül a projekttalálkozók során foglalkoztunk az erdők szerepével a víz körforgásának és a talaj egészségnek biztosítása szempontjából, valamint megvizsgáltuk a növekvő népesség élelmiszerrel való ellátásának és a biogazdálkodásnak bizonyos kérdéseit is. A találkozókon diákjaink sokféle típusú projektfeladatot oldottak meg, így informatív prezentációkon kívül készültek újságcikkek, poszterek, irodalmi és művészi alkotások, fotók, filmek, valamint még egy spagettiből épített híd is.

Az itt következő mappákban az iskolánkban lezajlott diáktalálkozók és azon diákcserék bizonyos anyagait mutatjuk be, amelyeken mi is részt vettünk. Amit itt láthatnak, az természetesen messze nem a teljes munkát mutatja, az összes elkészült anyagot a projekt közös honlapján, a http://comenius.urspringschule.de/ helyen, a projekt ikonjára kattintva, találhatják meg.

A projekt első tanévében összesen 26-an vett részt vendégfogadóként a munkában, majd a második év során további 8-an csatlakozhattak, így összesen 34 diákunk jutott el a két év során 4 különböző országba, mivel Belgiummal két találkozónk is történt. Az iskolánkban zajló diákcserék egyik állandó záró mozzanata a projekt során végzett munka bemutatása volt, amelyre mindig a Színházteremben került sor az aktuális projekt résztvevőin kívül, további 50-60 diákunk jelenlétében, akik a bemutató után kérdéseket tehettek fel előadó társaiknak, illetve hozzászólhattak az eredményekhez.

Az alábbiakban minden diákcserén eseményeiről olvashatnak beszámolót, illetve megnézhetnek egy-egy prezentációt, cikket, amit a résztvevők együttesen készítettek.

Iskolánk természetesen továbbra is fenn szeretné tartani nemzetközi kapcsolatait, így a német partneriskola koordinátori vezetésével ismét pályáztunk támogatásra – ez alkalommal az új hét éves EU költségvetési ciklus jelenlegi szabályainak megfelelően – három évre, azaz a 2014-2017-es időszakra - EU diákcserék finanszírozására. Az új pályázati anyag címe: ’Stepping Stones to the Future’ – „Lépcsőfokok a jövőbe”. A pályázati anyag 8 ország egészen új minőségű együttműködésére épül, ugyanis minden ország egy bizonyos tudományterület körüljárásának lesz a középpontja, napirendre kerülnek a kultúra, társadalom, természettudomány, közgazdaságtan, történelem, környezetvédelem, politika és etika kérdései.

A mi iskolánk a közgazdaságtan területét kapta. Jelenleg a pályázat elbírálása folyik, eredmény 2014 júliusában várható.

Jó barangolást kívánva üdvözlettel:

Klimkó Andrea koordinátor

Comenius naptár

Letöltés » - Comenius naptár_2014.pdf (21,98 MB)

Budapest, City of Waters 2013/14

Tovább »

Final Meeting in Belgium 2014. March

Tovább »

Trip to Scotland 2013. November

Tovább »

Students exchange in Budapest 2013. October

Tovább »

Trip to Belgium 2013. March

Tovább »

Trip to Poland 2013 February

Tovább »

Trip to Germany 2012. December

Tovább »

Students exchange in Budapest 2012. October

Tovább »