Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés
 

A Művészetek hete rendezvénysorozat keretein belül angol célnyelven tanuló diákjaink KÓKAY SZABOLCS, természetfestő és illusztrátor "Painting animals around the world" című angol nyelvű előadásán vettek részt a Színházteremben.
Több, mint 350 diákunk ismerhette meg az előadó munkásságát egy nagyon tartalmas és lebilincselő előadásban.
Kókay Szabolcs távoli kontinenseken megfordult a világban, különleges helyeken fotózta, videózta a természeti környezetet, a veszélyeztetett fajokat, majd a bioszféra kincseit illusztrálta.
Mesélt a világ legegzotikusabb pontjain, pl. Pápua-Új-Guineán és Ugandában szerzett élményeiről, bemutatott saját készítésű videókat és lélegzetelállító festményeket nálunk kevéssé ismert fajokról, valamint fényképek segítségével összefoglalta, hogyan zajlik egy expedíció. Nagy sikert aratott a diákok körében a sok izgalmas történet és kalandos útleírás. Érdeklődéssel hallgatták hogyan sikerült egy hópárduc nőstényről és két kölykéről felvételt készíteni, és miként lépett a lábára felvétel közben egy ezüsthátú gorilla. A tanulók megcsodálhatták egzotikus állatok hangját, és láthatták,  miként "udvarolnak" a madarak táncukkal és hangjukkal.
A bemutatott illusztrációk hihetetlenül hűen adták vissza az egyes fajok jellegzetességeit.

Vendégünk több mint 10 nemzetközi publikációt illusztrált, többszörös nemzetközi díj és elismerés birtokosa, többek között 2008-ban elnyerte a Birdwatch Artist of the Year 1. helyezését. Egyik gyönyörű festményét Sir David Attenborough kapta meg a 95. születésnapján. A rajzokon és festményeken kívül David Attenborough-tól kapott köszönetnyilvánító levelét is bemutatta a tanulóknak.