Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Karácsonyi gólyaműsorok és osztályprogramok

 

A karácsony előtti időszak a tanulás mellett mindig a közösségi élményeké és a kulturáls programoké a Xántusban!

A novemberi-decemberi időszakban sok osztályunk számos osztályprogramon vett részt, jellemzően az osztályfőnöki órák keretein belül.

Voltak, akik parlamenti vezetésen jártak, mások az újonnan nyíló Pénzmúzeum magyar, illetve angol nyelvű tárlatvezetését és interaktív kiállítását csodálták meg. Néhány csapat adventi városnézésen járt, és számos színházi előadáson is megjelentek a népes Xántusos delegációk. Sokan megnézték a Mom Kulturális Központban a Magyar hősök illetve A király beszéde c. darabokat, és a könnyedebb előadások is nagy kedvenceink, legyen az a Vesztegzár a Grand Hotelben, aMacskafogó, az Oscar vagy a Made in Hungária.

Iskolánk több osztálya élt a lehetőséggel és közösségi programként ellátogatott a The Art of the Brick című legokiállításra. Több mint 100 vidám, színes és hihetetlenül profi alkotást csodálhattunk meg, melyeket Nathan Sawaya készített egymillió építőkockát felhasználva. A kiállítás a szobrok széles skáláját mutatja be, egy egyszerű almától elkezdve, egészen a világ leghíresebb remekműveinek újragondolt változatáig. Lenyűgözőek híres festmények legokockákból újrateremtett változatai is. A kiállítás végén, a látottakból inspirációt nyerve, minden diák megalkothatta saját elképzeléseit, hiszen hatalmas mennyiségű építőkocka várta a kreatív "művészeket". Remek osztályprogram volt mindenkinek.

Az angolos osztályoknál különleges vendégdiák járt, Isabella a Dél-Afrikai köztársaságból érkezett és a Xántusban töltött egy hét alatt több mint 20 csoport hallgathatta meg érdekes és professzionális angol nyelvű prezentációt hazájáról. A magyar vendégszeretetre jellemzően cserébe diákjaink is tartottak neki színes előadásokat Magyarországról, énekeltek, táncoltak neki, egy hétre teljesértékű osztálytársként fogadták be őt még az osztálykarácsonyokra is.

A legizgalmasabb, legnagyobb horderejű osztályprogramok azonban minden kétséget kizáróan a célnyelvi gólyaműsorok voltak, melyeket legifjabb Xántusosaink családjaiknak és tanáraiknak adtak elő, hetekig tartó készülődést, próbákat követően! A színvonalas és feledhetetlen angol, német, olasz és orosz nyelvű műsorok nem jöhettek volna létre az osztályfőnökök és a nyelvtanárok felbecsülhetetlen munkája, a szülők segítsége és Romfa Krisztián informatikusunk technikai támogatása nélkül. Köszönjük nekik!